Syndetics cover image
Image from Syndetics

Fermentera : kokboken / text och foto: Jenny Neikell.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : Norstedts, [2023]Manufacturer: 2023Description: 154 sidor illustrationer 25 cmContent type:
  • text, still image
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789113124957
Other title:
  • Fermentera : kokboken : surtantens 50 bästa recept - från burk till tallrik [Cover title]
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 641.6163 23/swe
Other classification:
  • Qcada
  • Qcabc
Summary: Många har fått upp ögonen för fermenterade grönsaker som kimchi och surkål de senaste åren. Men hur serverar man grönsakerna om man inte bara vill äta dem bredvid som en sallad? I den här boken bidrar Jenny ”Surtanten” Neikell med sin gedigna kunskap om fermentering, men framför allt; Hur du tar dina fermenterade grönsaker från burk till tallrik. Här finns soppor, mackor, smårätter, röror, rejäla huvudrätter och desserter som alla innehåller fermenterade grönsaker. Vegetariska vardagsrätter som är enkla att laga, smakrika och lätta att tycka om. Dessutom med en boost av snälla bakterier! Fermenterat bidrar till maten med såväl syra, sälta och umami som textur och kan lyfta kända rätter till nya höjder. I boken finns många nya smakkombinationer att testa, till exempel fermenterad majrovesallad med brynt smör, våffeltacos med morot eller chokladkaka med öl och surkål. Dessutom mängder av andra tips på hur du kan inkorporera fermenterade grönsaker i matlagningen.[Bokinfo]
Holdings
Item type Home library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode
Bok Bodens stadsbibliotek Biblioteket Hus, hem och hantverk 641.4 In transit from Arvidsjaurs kommunbibliotek to Bodens stadsbibliotek since 2024-02-22 45505124003
Bok Hortlax bibliotek Biblioteket 641 Available 4550529958855
Bok Luleå stadsbibliotek Biblioteket Plan 4 641.4 Checked out 2024-03-04 80072089035
Bok Piteå stadsbibliotek Biblioteket 641.4 Available 4550529959489
Bok Övertorneå bibliotek Biblioteket 641 Checked out 2024-03-02 80073188099

Många har fått upp ögonen för fermenterade grönsaker som kimchi och surkål de senaste åren. Men hur serverar man grönsakerna om man inte bara vill äta dem bredvid som en sallad? I den här boken bidrar Jenny ”Surtanten” Neikell med sin gedigna kunskap om fermentering, men framför allt; Hur du tar dina fermenterade grönsaker från burk till tallrik. Här finns soppor, mackor, smårätter, röror, rejäla huvudrätter och desserter som alla innehåller fermenterade grönsaker. Vegetariska vardagsrätter som är enkla att laga, smakrika och lätta att tycka om. Dessutom med en boost av snälla bakterier! Fermenterat bidrar till maten med såväl syra, sälta och umami som textur och kan lyfta kända rätter till nya höjder. I boken finns många nya smakkombinationer att testa, till exempel fermenterad majrovesallad med brynt smör, våffeltacos med morot eller chokladkaka med öl och surkål. Dessutom mängder av andra tips på hur du kan inkorporera fermenterade grönsaker i matlagningen.[Bokinfo]

Powered by Koha