Syndetics omslagsbild
Bild från Syndetics

Fermentera : kokboken / text och foto: Jenny Neikell.

Av: Materialtyp: TextTextSpråk: Svenska Utgivningsuppgift: [Stockholm] : Norstedts, [2023]Tillverkare: 2023Beskrivning: 154 sidor illustrationer 25 cmInnehållstyp:
  • text, still image
Medietyp:
  • unmediated
Bärartyp:
  • volume
ISBN:
  • 9789113124957
Annan titel:
  • Fermentera : kokboken : surtantens 50 bästa recept - från burk till tallrik [Omslagstitel]
Ämnen: Genre/form: DDK-klassifikation:
  • 641.6163 23/swe
Annan klassifikation:
  • Qcada
  • Qcabc
Sammanfattning: Många har fått upp ögonen för fermenterade grönsaker som kimchi och surkål de senaste åren. Men hur serverar man grönsakerna om man inte bara vill äta dem bredvid som en sallad? I den här boken bidrar Jenny ”Surtanten” Neikell med sin gedigna kunskap om fermentering, men framför allt; Hur du tar dina fermenterade grönsaker från burk till tallrik. Här finns soppor, mackor, smårätter, röror, rejäla huvudrätter och desserter som alla innehåller fermenterade grönsaker. Vegetariska vardagsrätter som är enkla att laga, smakrika och lätta att tycka om. Dessutom med en boost av snälla bakterier! Fermenterat bidrar till maten med såväl syra, sälta och umami som textur och kan lyfta kända rätter till nya höjder. I boken finns många nya smakkombinationer att testa, till exempel fermenterad majrovesallad med brynt smör, våffeltacos med morot eller chokladkaka med öl och surkål. Dessutom mängder av andra tips på hur du kan inkorporera fermenterade grönsaker i matlagningen.[Bokinfo]
Bestånd
Exemplartyp Hembibliotek Avdelning Placering Hyllsignatur Status Streckkod
Bok Arvidsjaurs kommunbibliotek Biblioteket Hem & Hushåll - Matlagning Tillgänglig 80074241160
Bok Bodens stadsbibliotek Biblioteket Hus, hem och hantverk 641.4 Under transport från Gällivare bibliotek till Bodens stadsbibliotek sedan 2025-09-17 45505124003
Bok Hortlax bibliotek Biblioteket 641 Tillgänglig 4550529958855
Bok Luleå stadsbibliotek Biblioteket Plan 4 641.4 Tillgänglig 80072089035
Bok Piteå stadsbibliotek Biblioteket 641.4 Under transport från Älvsbyns bibliotek till Piteå stadsbibliotek sedan 2025-09-15 4550529959489
Bok Övertorneå bibliotek Biblioteket 641 Tillgänglig 80073188099

Många har fått upp ögonen för fermenterade grönsaker som kimchi och surkål de senaste åren. Men hur serverar man grönsakerna om man inte bara vill äta dem bredvid som en sallad? I den här boken bidrar Jenny ”Surtanten” Neikell med sin gedigna kunskap om fermentering, men framför allt; Hur du tar dina fermenterade grönsaker från burk till tallrik. Här finns soppor, mackor, smårätter, röror, rejäla huvudrätter och desserter som alla innehåller fermenterade grönsaker. Vegetariska vardagsrätter som är enkla att laga, smakrika och lätta att tycka om. Dessutom med en boost av snälla bakterier! Fermenterat bidrar till maten med såväl syra, sälta och umami som textur och kan lyfta kända rätter till nya höjder. I boken finns många nya smakkombinationer att testa, till exempel fermenterad majrovesallad med brynt smör, våffeltacos med morot eller chokladkaka med öl och surkål. Dessutom mängder av andra tips på hur du kan inkorporera fermenterade grönsaker i matlagningen.[Bokinfo]