Syndetics omslagsbild
Bild från Syndetics

Pangmat från Silsjönäs / Emilia Nilsson.

Av: Materialtyp: TextTextSpråk: Svenska Utgivningsuppgift: Östersund : Jengel, [2019]Datum för upphovsrätt: ©2019Utgåva: Första upplaganBeskrivning: 192 sidor illustrationer 25 cmInnehållstyp:
  • text, still image
Medietyp:
  • unmediated
Bärartyp:
  • volume
ISBN:
  • 9789187309984
Ämnen: Genre/form: DDK-klassifikation:
  • 641.50948835 23/swe
Annan klassifikation:
  • Qcaa
Sammanfattning: Här i Silsjönäs finns råvaror i massor, nöt- och fläskkött, viltkött, flodkräftor, ädelfisk, svamp och skogens guld: myrbär (hjortron). Jag vill förmedla min känsla för maten, middagar med släkt och vänner i trädgården och min kärlek för Norrland. Jag vill visa på ett enkelt sätt hur man gör något extra av våra fina norrländska smaker och upplysa om vikten av bra och närproducerade råvaror. Speciellt kött! Att djuret fått ett långt, lugnt liv. Det är viktigt för mig. Välkommen hem till mig! Det säger Emilia Nilsson, grisbonde och ung kock, senast som medverkande i Sveriges Mästerkock där hon hamnade på en ärofylld tredjeplats. Emilia brinner för lokal mat och för en naturlig hantering av djur som blir mat.
Bestånd
Exemplartyp Hembibliotek Avdelning Hyllsignatur Ex.nummer Status Förfallodatum Streckkod
Bok Arjeplogs bibliotek Biblioteket 641.69 Ex1 Utlånad 2025-07-15 85004413893

Här i Silsjönäs finns råvaror i massor, nöt- och fläskkött, viltkött, flodkräftor, ädelfisk, svamp och skogens guld: myrbär (hjortron). Jag vill förmedla min känsla för maten, middagar med släkt och vänner i trädgården och min kärlek för Norrland. Jag vill visa på ett enkelt sätt hur man gör något extra av våra fina norrländska smaker och upplysa om vikten av bra och närproducerade råvaror. Speciellt kött! Att djuret fått ett långt, lugnt liv. Det är viktigt för mig. Välkommen hem till mig! Det säger Emilia Nilsson, grisbonde och ung kock, senast som medverkande i Sveriges Mästerkock där hon hamnade på en ärofylld tredjeplats. Emilia brinner för lokal mat och för en naturlig hantering av djur som blir mat.